Met EVC valideren en erkennen wij jouw (werk)ervaringen ten opzichte van een meetlat. Hierbij kijken wij ook naar jouw overstijgende competenties die van waarde zijn voor elke type functie en niet alleen het beroepsprofiel. Je verzamelt bewijsstukken in je portfolio die, na een interview met een assessor, resulteren in een ervaringscertificaat. Het geeft je een betere positie op de arbeidsmarkt en biedt mogelijke vrijstellingen voor vervolgonderwijs.
Validatie
EVC, erkennen van jouw verworven competenties
Erkend EVC-aanbieder en lid NRTO
Libereaux is al jaren erkend EVC-aanbieder op verschillende trajecten. Dit betekent dat wij zijn positief zijn beoordeeld op de punten uit de Kwaliteitscode EVC.
Daarnaast is Libereaux lid van de Nederlandse Raad voor Training en Opleidingen. Hiermee kunnen wij onze dienstverlening met meer kwaliteit uitvoeren.
#NRTO Logo toevoegen
Het traject resulteert in een certificaat met landelijke erkenning
Volg je een EVC-traject bij Libereaux, dan levert dit een Ervaringscertificaat op met een landelijke erkenning.
Bekijk hier welke standaarden en routes Libereaux aanbiedt.
Link naar trajecten
Bekijk hier welke procedure Libereaux voor een valideringstraject aanbiedt.
Valideren van ervaring is een methode waarbij we een erkende waardering geven aan al je kwaliteiten, kennis en ervaring die je hebt opgedaan. Dit doen we door jouw werkervaring af te zetten tegen een bepaalde meetlat (bijvoorbeeld een mbo-opleiding, een brancheprofiel of een competentiestandaard). Validering kan leiden tot vrijstelling van onderwijs, een erkende niveau-aanduiding of erkenning binnen een brancheprofiel.
Tijdens een valideringstraject werk je in Ditkanik.nu, onze online omgeving met daarin jouw eigen digitale portfolio. Door middel van het verzamelen van praktijkdocumenten en ervaringsverslagen breng je jouw werkervaring in kaart. Dit hoef je niet alleen te doen, onze portfoliocoach helpt je binnen alle stappen van het traject. Je zult gaan ervaren dat je veel meer in huis hebt dan dat jezelf denkt!
Het resultaat van het valideringstraject is een persoonlijk ervaringscertificaat waarin een assessor een beoordeling geeft over hetgeen dat je in beeld hebt gebracht. Het ervaringscertificaat is de basis voor vervolgstappen met betrekking tot je eigen inzetbaarheid. Daarnaast blijf je de beschikking houden over je eigen digitale portfolio Ditkanik.nu en ontvang je een vakbekwaamheidsbewijs of competentiebewijs. Dit is afhankelijk van het type traject.
Onze trajecten zien er als volgt uit:
Intake
Als je geïnteresseerd bent in een traject, plannen we een digitaal of persoonlijk intakegesprek tussen jou en onze portfoliocoach. Tijdens de intake informeren we je over de mogelijkheden van het best passende valideringstraject. We starten het traject op zodra we er allebei van overtuigd zijn dat dit type traject past bij jouw vraag en mogelijkheden.
Verzamelen
Na het intakegesprek start je met het verzamelen van bewijsstukken die aantonen dat je ervaring hebt opgedaan met de onderdelen van de gekozen meetlat. Je portfoliocoach geeft je hiervoor handvaten, instructies en tips. Voorbeelden van bewijsstukken die je kan aanleveren zijn: diploma’s en certificaten, functioneringsverslagen, START-formulieren en beroepsproducten. De bewijsstukken verzamel je in het digitale e-Portfolio Ditkanik.nu. Je hebt 8 weken de tijd om het e-Portfolio te vullen. Benieuwd hoe het werkt? Kijk alvast eens naar: https://youtu.be/8M2pT9XvvwI
Waarderen
Als jij je portfolio klaar hebt, dan zetten wij deze door aan een assessor. Dit is iemand die je portfolio beoordeelt en een eindgesprek met je plant, een zogenaamd criteriumgericht interview. Hij of zij neemt samen het portfolio met je door en stelt aanvullende vragen. De assessor schrijft uiteindelijk een persoonlijk ervaringscertificaat waarin de eindbeoordeling staat en een advies gegeven wordt voor een mogelijke vervolgstap.
Afronden
Tijdens de afrondende fase wordt het ervaringscertificaat per mail naar je toegestuurd. Als het nodig is wordt ook het vakbekwaamheids- of competentiebewijs bijgevoegd. Het ervaringscertificaat en het bewijs kunnen vervolgens door jezelf ingezet worden als input voor verdere ontwikkeling. Deze verdere ontwikkeling wordt vormgegeven door jezelf en eventueel je werkgever. Indien gewenst kan Libereaux hierbij ondersteunen.
Samenwerkingen met onderwijsinstellingen
Libereaux heeft samenwerkingen met onderwijsinstellingen om jouw doorstroom naar het onderwijs makkelijker te maken. Deze opleiders erkennen het proces van EVC en de aanpak van Libereaux. Het verkrijgen van vrijstellingen bij deze organisaties is waarschijnlijk groter. Heb jij een diplomadoel met je EVC-traject, dan kan je gebruik maken van onze afspraken. Voorafgaand aan jouw EVC-traject bespreken wij dit en kunnen wij je daarover informeren.
Je vraagt na je EVC-traject zelf bij een onderwijsinstelling een opleidingsplan aan. De examencommissie van de onderwijsinstelling bepaalt of jij vrijstellingen ontvangt en hoeveel.