Skip to main content
Home » Onze trajecten » EVC Kwaliteitscriteria ervaringsprofiel

EVC KC Ervaringsprofiel

Heb jij te maken met de kwaliteitscriteria 3.0, bijvoorbeeld als vergunningverlener of toezichthouder? En vraagt jouw werkveld dat jij dit op professionele wijze in beeld brengt en actueel houdt? Met EVC en het opbouwen van een portfolio is dit mogelijk.

1 Ster

Jouw kennis en kunde voor de kwaliteitscriteria 3.0 vastgelegd in een erkend ervaringsprofiel (EVP).

Met dit type traject word jouw kennis en kunde van jouw deskundigheidsgebied(en) door een assessor erkend.

Na je traject kan je je portfolio inzetten om jezelf te presenteren. Je houdt toegang tot je portfolio en dus heb je de mogelijkheid je kennis en kunde bij te houden. Soms is dit al een voorwaarde voor werkgevers of opdrachtgevers.

Hoe werkt een EVC traject?

In dit traject onderbouw je met hulp van een begeleider het gekozen deskundigheidsgebied. Dit doe je met diploma’s, certificaten, beroepsproducten zoals rapportages en foto’s en het schrijven van ervaringen uit jouw werkomgeving.

Het proces in het kort

  • Een intake waarin vooraf wordt bekeken of jij voldoende middelen en materialen hebt om bewijsstukken te verzamelen.
  • Je portfolio opbouwen met hulp van twee tot drie gesprekken met een trajectbegeleider.
  • Een eindgesprek met een assessor.
  • Je ontvangt een rapportage en een ervaringsprofiel.
  • In 8 weken tijd bouw je een portfolio op. Daarna volgt na enkele weken je eindgesprek. Aanvullend hierop schrijft de assessor een rapportage. Gemiddeld duurt het 10 tot 14 weken voordat je de rapportage ontvangt.
  • Nadat je rapportage is goedgekeurd wordt je ervaringsprofiel aangevraagd. Het duurt 4 tot 6 weken voordat deze aan jou verstuurd wordt.

Wat levert het op?

Dit traject draait om het het in beeld brengen van jouw kennis en ervaringen, zodat zij door een onafhankelijke assessor gevalideerd kunnen worden. Het resultaat is een officieel ervaringsprofiel. Vervolgens kan je dit ervaringsprofiel inzetten om jezelf te presenteren aan opdrachtgevers of je huidige werkgever dat je voldoende expertise bezit om publieke casussen te behandelen.

Libereaux heeft veel ervaring met het in beeld brengen van de kwaliteitscriteria op alle deskundigheidsgebieden uit de Kwaliteitscriteria 3.0.

Wim Dönnicke

Als projectleider ben ik verantwoordelijk voor de uitvoering en realisatie van projecten op het gebied van kwaliteitscriteria bij organisaties waar vergunningverlening, toezicht en handhaving (VTH) centraal staan. Daarom ben ik vooral te vinden bij gemeenten en omgevingsdiensten.

Stuur Wim een berichtje

Ben je geïnteresseerd in dit traject? Neem dan contact op met onze collega Wim of vul onderstaand formulier in.

Schakel JavaScript in uw browser in om dit formulier in te vullen.