Windesheim wil voor elke student een persoonlijke leerroute mogelijk maken. Flexibel onderwijs speelt hierin een belangrijke rol. Windesheim richt dit in met onder andere behulp van leeruitkomsten. Zo hebben we verschillende opleidingen al ondersteund bij het ontwikkelen van deze leeruitkomsten. Zo zijn we gestart binnen het domein Business, Media en Recht maar zijn we nu voornamelijk betrokken binnen het domein Techniek. We nemen docenten mee in de wijze waarop leeruitkomsten een rol spelen in flexibel onderwijs, door bijvoorbeeld een workshop of sessies in kleine groepen, en komen samen tot leeruitkomsten die voldoen aan de gestelde eisen. Door regelmatig de leeruitkomsten te reviewen stellen we ze bij totdat de opleiding zelf tevreden is met het eindresultaat.

 

  • Hoe is de samenwerking verlopen met Libereaux? We hebben een fijne samenwerking met Libereaux in de persoon van Lynette van der Vegte. Zij heeft bij een paar opleidingen van Techniek het proces om te komen tot leeruitkomsten goed begeleid. Ze sluit op een heel natuurlijke manier aan bij onze ontwikkelteams en de vraagstukken die voor liggen. Ze weet ons op een ontspannen manier mee te nemen in het formuleren van leeruitkomsten en het nadenken over rubrics.
  • Werd er snel/goed gereageerd op verzoeken/e-mails/telefoontjes? Het contact is makkelijk, snel en altijd adequaat. De offertes waren helder en to the point en afspraken werden nagekomen. Er was voldoende flexibiliteit om te schuiven in agenda’s of even te mailen of bellen voor een aanvullende vraag.
  • Is het gewenste resultaat uiteindelijk opgeleverd? We zijn blij met de opleverde leeruitkomsten en de ontvangen feedback. Ook doen we ons voordeel met de inzichten die zijn gedeeld over het maken van een goede rubric en de voorbeelden die zijn gedeeld vanuit andere opleidingen.
  • Zou je Libereaux ook aanbevelen aan anderen? Dat doe ik nu al. Met name omdat Libereaux in de persoon van Lynette een professionele gesprekspartner is gebleken bij lastige ontwikkelvraagstukken.