Arbeidsdeskundige

Arbeidsdeskundige
Vanaf het jaar 2017 dien je als arbeidsdeskundige en NVVA-lid verplicht vermeld te staan in het Register Arbeidsdeskundigen (SRA). Ingeschreven word je wanneer je een toepasselijk hbo-diploma van officiële erkenning ofwel een bewijs van competentie op niveau zes (hoger beroepsonderwijs-niveau) kan overleggen.

Hoe verloopt het traject?

Wanneer je kiest voor het EVC-traject van Libereaux, dan ga jij aan de slag met het verzamelen van bewijsstukken om te laten zien dat jouw werkervaring op hbo-niveau ligt. Het verzamelen van deze stukken gaat gemakkelijk en overzichtelijk via ons e-portfolio systeem DITKANIK.NU. Jouw persoonlijke portfolio biedt genoeg ruimte om alle stukken toe te voegen die nodig zijn. Nadat jij alles hebt verzameld, is het tijd voor de beoordeling door een assessor. Deze assessor zal jou vervolgens uitnodigen voor een criteria gericht interview om in gesprek te gaan over jouw portfolio, ervaringen en competenties. Dit alles maakt het EVC-traject tot een waardevolle investering!

Wat zijn de uitkomsten?

Wanneer het interview tot een einde komt, gaat de assessor aan de slag met het schrijven van zijn of haar bevindingen in het EVC-rapport. Als jij voldoet aan alle eisen, ontvang je niet alleen deze rapportage, maar ook een Competentiebewijs op niveau 6. Met dit certificaat op zak ben je bevoegd om jezelf te registreren als arbeidsdeskundige. Het hele proces zal tussen de 12 en 15 weken in beslag nemen.

Waarom Libereaux?

Libereaux is door de NVVA en de SRA aangewezen als EVC-aanbieder voor het uitvoeren van deze trajecten. Libereaux onderscheidt zich door:
–   Jarenlange ervaring als EVC-aanbieder;
–   Een persoonlijke benadering;
–   Begeleiding op locatie;
–   Een gratis e-Portfolio account voor de duur van 2 jaar.