EVC BOC

Tijdens dit EVC traject gaan we de werkervaring van jouw werknemers analyseren in relatie tot de beroepsoverstijgende competentiestandaard (BOC). Dit traject biedt je de mogelijkheid om het niveau van werken en denken van jouw personeel inzichtelijk te maken.

Hoe verloopt een traject?

Bij het EVC BOC-traject worden door de medewerker, onder begeleiding van Libereaux, diverse bewijsmiddelen verzameld die het niveau van zijn/haar werkzaamheden laten zien. Deze bewijsstukken worden veilig opgeslagen in zijn/haar eigen online portfolio.

Als het portfolio gevuld is, wordt het beoordeeld door een assessor. Daarop volgend heeft de medewerker een gesprek met de assessor, het criterium gericht interview. Tijdens het interview stelt de assessor vragen over zijn/haar werkervaring en heeft de medewerker de mogelijkheid om zijn/haar portfolio toe te lichten.

Wat zijn de uitkomsten?

Na het interview is de assessor verantwoordelijk voor het opstellen van een Ervaringscertificaat waarin diens conclusies over het werk- en denkniveau van de medewerker worden gepresenteerd. Daarnaast ontvangt de medewerker een Competentiebewijs, uitgereikt door het Nationaal Kenniscentrum, dat eveneens aangeeft op welk werk- en denkniveau de medewerker actief is.

Na afloop van deze fase heeft de medewerker nog gedurende één jaar toegang tot een online portfolio om zijn of haar ontwikkeling te volgen. Het gehele traject vergt 8 tot 10 weken tijd.