EVC MBO

Tijdens dit EVC traject zullen we de professionele ervaring van uw werknemers valideren ten opzichte van hun eigen gekozen standaard op MBO-niveau.

Hoe verloopt een traject

Wanneer een medewerker besluit deel te nemen aan het EVC-traject van Libereaux, zal hij of zij bewijsstukken uit zijn of haar arbeidsverleden moeten verzamelen. Deze stukken worden opgeslagen in het digitale portfolio van de medewerker. Pas wanneer dit portfolio compleet is, volgt er een beoordeling door een vakinhoudelijk assessor. Tijdens het gesprek met deze assessor, beter bekend als het criteriumgericht interview, zal de medewerker vragen krijgen over zijn of haar werkervaring en diens portfolio kunnen toelichten.

Wat zijn de uitkomsten?

Nadat het interview is voltooid, stelt de assessor het Ervaringscertificaat op met zijn/haar bevindingen. Hierin wordt gereflecteerd welke onderdelen van de opleiding de medewerker heeft aangetoond en waar nog aan gewerkt moet worden. Het is mogelijk voor de werknemer om dit certificaat te gebruiken ter versterking van zijn/haar CV en positie op de arbeidsmarkt. Indien gewenst, kan het Ervaringscertificaat ook worden voorgelegd aan de examencommissie van een opleidingsinstelling die advies kan geven over mogelijke vrijstellingen voor vervolgonderwijs.

Deze procedure duurt in totaal 8 tot 12 weken.

Het Nationaal Kenniscentrum EVC heeft Libereaux officieel erkend als bevoegd om EVC-trajecten te doorlopen en uit te voeren. Benieuwd welke standaarden en opleidingen wij aanbieden? Kijk hier voor een compleet overzicht van standaarden/opleidingen. Heb jij jouw gewenste opleiding niet kunnen vinden? Laat het ons weten, wij bespreken graag de mogelijkheden met jou.