EVC Kwaliteitscriteria

EVC Kwaliteitscriteria

Binnen gemeenten, omgevingsdiensten, veiligheidsregio’s en provincies moeten alle VTH-afdelingen aantonen dat hun personeel voldoet aan de landelijke VTH-kwaliteitscriteria. Het individueel doorlopen van KC-trajecten is vereist om dit te kunnen bewijzen.

Hoe verloopt het traject?

Tijdens het EVC-traject brengt de medewerker zijn of haar werkervaring in kaart aan de hand van één of meerdere deskundigheidsgebieden uit de geldende Kwaliteitscriteria. Binnen dit proces wordt hij of zij begeleid door Libereaux en verzamelt bewijsstukken voor een persoonlijk e-portfolio. Wanneer het portfolio voltooid is, zal een vakinhoudelijke assessor deze beoordelen. Vervolgens vindt er een gesprek plaats tussen de medewerker en de assessor: het criteriumgerichte interview. Tijdens dit interview worden vragen gesteld over de werkervaring van de medewerker en krijgt hij of zij de mogelijkheid om het portfolio nader toe te lichten.

Wat zijn de Uitkomsten?

Nadat het interview is afgerond, gaat de assessor aan de slag met het Ervaringscertificaat. Hierin worden zijn of haar bevindingen vermeld over welke delen van het deskundigheidsgebied reeds zijn bewezen en welke nog niet. Dit certificaat kan gebruikt worden door de medewerker om zijn of haar positie op de arbeidsmarkt te verbeteren door versterking van het cv. Ook bieden de onbewezen criteria perspectief voor verdere ontwikkeling. Het gehele traject varieert in duur tussen 8 en 12 weken.

Het Nationaal Kenniscentrum EVC heeft Libereaux officieel erkend als bevoegd om EVC-trajecten te doorlopen en uit te voeren. Benieuwd naar welke standaarden en opleidingen wij aanbieden?

KIJK HIER voor een compleet overzicht van standaarden/opleidingen. Heb jij jouw gewenste opleiding niet kunnen vinden? Laat het ons weten, wij bespreken graag de mogelijkheden met jou.