VTH medewerker
vth medewerker
Vanaf 1 januari 2024 zijn de Kwaliteitscriteria 2.3 in werking getreden, waarin de deskundigheidseisen op basis van input uit het werkveld verfijnd en aangevuld zijn. Deze nieuwe criteria worden officieel erkend als een ‘meetlat’ door het Kenniscentrum EVC.
Hoe verloopt het traject?
Voor het VTH EVC-traject verzamel je samen met een trajectbegeleider van Libereaux bewijsstukken in jouw persoonlijke digitale portfolio. Dit is om jouw vakbekwaamheid ten opzichte van de vernieuwde kwaliteitscriteria aan te tonen.
Wat zijn de Uitkomsten?
Wanneer je portfolio volledig gevuld is, word je uitgenodigd voor een criteriumgericht interview door een assessor. Tijdens dit gesprek leg je uit wat er in jouw portfolio staat en vertel je meer over jouw werkervaring en competenties. Hierdoor krijg je een rapportage waarin beschreven wordt hoe bekwaam jij bent en waar verbeterpunten liggen. Het Nationaal kenniscentrum EVC verstrekt vervolgens jouw vakbekwaamheidsbewijs als blijkt dat jij 75% van de gestelde criteria voor een activiteitencluster beheerst. Het traject neemt 8 tot 12 weken in beslag, maar daarna kun je nog steeds gebruikmaken van jouw gevulde e-portfolio om toekomstige ontwikkelingen bij te houden.
Na het behalen van het EVC traject kan jij vrijstelling krijgen voor het eerste jaar van de hbo-bachelor Omgevingskunde van Avans+.
Aanvullend EVC
Heb je ooit eerder een EVP-traject voor Kwaliteitscriteria 2.1 gevolgd? Dan bieden wij de mogelijkheid om dit bij ons te laten updaten. Tijdens het actualisatietraject verzamel je bewijzen voor activiteiten die tijdens het EVP-traject niet aangegeven waren. Na afronding van het traject ontvang je rapportage en Vakbekwaamheidsbewijs voor de aangetoonde activiteitenclusters. Zorg dat jij klaar staat voor deze belangrijke stap in jouw professionele ontwikkeling!